TikTok е свалила 49 млн. видеа заради нарушения само за 6 месеца

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редкатор на Investor.bg, Бизнес старт, 10.07.2020

10:33 | 10 юли 2020
Обновен: 12:37 | 10 юли 2020
Автор: Николета Рилска

Набиращата скорост услуга за споделяне на кратки видеа TikTok е премахнала над 49 милиона видеоклипове заради нарушения на правилата за съдържанието само за шест месеца. Повече по темата разказа Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов.  

“Около 315 милиона потребители са изтеглили TikTok през първото тримесечие на годината, най-много за което и да е приложение за едно тримесечие”. 

“С увеличаването на популярността на TikTok се засилва и регулаторният натиск върху него”, коментира Попов.

Той пососчи, че длъжностни лица в няколко страни изразяват опасения от големия обем от потребителски данни, които TikTok събира, като някои спекулират, че ByteDance може да бъде принудена да го споделя с китайското правителство. 

“TikTok многократно е отричал да получава заявки от китайското правителство за потребителски данни и заяви, че няма да им отговори, ако бъде поискан”.

“Междувременно стана ясно, че ByteDance обмисля промяна на корпоративната структура на популярното си приложение за кратки видеа”, добави редакторът. 

По негови думи се обсъждат редица опции. като създаване на нов управителен съвет за TikTok или създаване на централа за приложението извън Китай, за да се дистанцира работата на приложението от страната. 

Вижте целия коментар във видео материала.

Още новини от света на технологиите четете на Investor.bg