Белият дом и технологичната индустрия обсъдиха коронавируса

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 12.03.2020

11:04 | 12 март 2020
Снимка: Al Drago/Bloomberg
Снимка: Al Drago/Bloomberg

Високопоставени служители на Белия дом са се срещнали в сряда с представители на американската технологична индустрия, за да обсъдят свързаните с технологиите усилия за реакция на епидемията от коронавирус и начините за сътрудничество на правителството с частния сектор, заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"COVID-19, болестта, причинена от вируса, е убила около 30 души в САЩ и е заразила над 1000 американци и над 125 000 души в световен мащаб".

"Според информация от Белия дом главният технологичен директор на Белия дом Майкъл Крациос е обсъдил планираното издаване на нова база данни с пълнотекстова научна литература, свързана с коронавируса, и е призовал технологичните фирми да използват инструменти като изкуствен интелект, за да помогнат на медицинските изследователи да извлекат научна информация от тази колекция от статии", разкри Попов.

Бойчо Попов уточни, че по данни на Белия дом сред участващите компании - чрез телеконференция – са Amazon.com Inc, Apple Inc, Cisco Systems, Facebook Inc, Google, IBM, Microsoft и Twitter. "Множество американски здравни и други федерални агенции също са участвали лично или чрез телеконферентна връзка", допълни той.

Целия технологичен коментар чуйте във видеото.

Още новини от света на технологиите прочетете в Investor.bg.