Revolut набра 500 млн. долара от нов кръг на финансиране

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 25.02.2020

11:27 | 25 февруари 2020
Обновен: 11:32 | 25 февруари 2020

Глобалната финансова платформа с над 10 милиона клиенти в световен мащаб Revolut набра допълнителни 500 млн. долара финансиране от серия D, като общата сума, събрана от компанията, достигна 836 млн. долара.Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

"Новият кръг на финансиране бе воден от базираната в САЩ компания за рисков капитал Technology Crossover Ventures (TCV), ранен инвеститор в компании като Facebook и Netflix, а участваха и редица съществуващи инвеститори (Ribbit Capital, DST Global, Lakestar и GP Bullhound). Последният кръг на финансиране утроява стойността на бизнеса спрямо последната оценка от април 2018 г. от 1,7 млрд. долара, като сега Revolut се оценява на 5,5 млрд. долара".

Попов коментира, че по данни на компанията за анализ на рисков капитал CB Insights Revolut сега, наред със статъпа за плащания за електронна търговия Klarna, е сред най-ценните финтех компании в Европа.

"Новият капитал бе осигурен на фона на високото търсене и ангажираност на клиентите и силните финансови резултати на компанията през изминалата година. Компанията не споделя конкретни числа по отношение на обема на трансакциите и месечно активните клиенти".

По думите на Попов през 2019 г. Revolut е увеличила ръста на клиентите си със 169%, докато броят на ежедневно активните потребители е нараснал с 380%. 

Вижте целия технологичен коментар във видеото. 

Още подобни новини четете в Investor.bg.