Apple очаква по-ниски приходи заради коронавируса

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 18.02.2020

11:28 | 18 февруари 2020
Обновен: 11:33 | 18 февруари 2020

Apple предупреди, че вероятно няма да изпълни прогнозата за приходите за тримесечието до март, обявена само преди три седмици, тъй като най-високо оценената технологична компания в света стана една от корпоративните жертви на епидемията на коронавируса. Това каза Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

"Бързо разпространяващият се вирус взе близо 1900 жертви в Китай и зарази около 72 хил. души, оставяйки милиони хора, затворени в домовете им, прекъсвайки веригите за доставки и отлагайки отварянето на заводите след удължените почивни дни за Китайската нова година".

Тя коментира, че производствените звена в Китай, които правят iPhone на Apple и друга електроника, започнаха отново да отварят врати, но работят много по-бавно от очакваното.

"Това ще означава, че ще има по-малко готови за продажба смартфони iPhone в света, а това превръща Apple в една от най-големите западни фирми, които ще бъдат засегнати от случващото се".

По думите ѝ някои от магазините на американския технологичен гигант в страната остават затворени или работят с по-кратко работно време, което ще засегне продажбите за тримесечието. 

Вижте целия технологичен коментар във видеото. 

Още подобни новини четете в Investor.bg.