Alphabet атакува клуба на компаниите за 1 трлн. долара

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 17.01.2020

11:28 | 17 януари 2020
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Компанията майка на Google - Alphabet Inc., стана четвъртата американска компания, постигнала пазарна стойност от 1 трилион долара в четвъртък, което маркира мощното рали на акциите на големите интернет компании от началото на 2020 г., съобщи Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Книжата ускориха поскъпването си в последния половин част на търговията, за да приключат над цена от 1450,16 долара, което е ръст с 0,8% за деня".

"Гигантът на пазара на търсачките се присъедини към колегите си от Apple Inc., Amazon.com Inc. и Microsoft Corp. като единствените американски фирми, които са достигнали този праг, по време на търговията в рамките на деня. Apple и Amazon извършиха подвига през лятото на 2018 г., докато Microsoft достигна 1 трилион долара за първи път през април миналата година", обясни Попов.

"Amazon никога не е затваряла сесия на ниво над 1 трилион долара и изостана доста зад Apple и Microsoft, които се изстреляха над това ниво напоследък".

Още по темата прочетете в Investor.