Цената на новия пакет стрийминг услуги на Walt Disney - хвърлена ръкавица към Netflix

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 07.08.2019

10:30 | 7 август 2019
Снимка: Christophe Morin/Bloomberg
Снимка: Christophe Morin/Bloomberg

Американският развлекателен концерн Walt Disney Co. оцени своя нов пакет от стрийминг услуги Disney+ на изненадващо ниските 12,99 долара на месец, предизвиквайки Netflix Inc. с пакет, включващ семейно програмиране, спорт на живо и сериозна библиотека от телевизионни предавания, разкри Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Развлекателният гигант обяви комбинираните цени за Disney+, ESPN+ и Hulu в рамките на конферентен разговор във вторник с инвеститори, спомена още Бойчо Попов, като добави, че пакетът ще дебютира като част от есенното стартиране на услугата Disney+ и представлява близо 30% отстъпка от индивидуалните цени на трите пакета.

"Цената отговаря на тази на стандартния план на Netflix и предлага услугата си с 3 долара под премиум версията на своя конкурент, която позволява на абонатите и членовете на техните семейства да гледат едновременно на четири устройства. Но две от услугите на Disney, ESPN + и Hulu са с реклама, докато Netflix е изцяло без търговски цели".

Още новини от света на технологиите прочетете в Investor.bg.