Facebook актуализира плана си за прозрачност

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, Бизнес старт, 16.11.2018

11:30 | 16 ноември 2018
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

От началото на годината до края на юни българските власти са отправили 18 искания за предоставяне на информация от Facebook. Компанията актуализира плана си за противодействие на лошото поведение. Това съобщи в технологичния си коментар Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Председателят и главен изпълнителен директор на Facebook Inc Марк Зукърбърг защити реакцията си към руските намеси в най-голямата социално-медийна мрежа в света и представи нов план, насочен към задушаване на неправомерното поведение, като същевременно запази Facebook като жизненоважен център за онлайн речта, предава Bloomberg. Неговите коментари по време на конферентен разговор с журналисти и постинг във Facebook последваха материал на влиятелния New York Times от сряда, в който се твърди, че той и други директори се опитват да отклонят критиките в компанията и от Конгреса за руската пропаганда, разпространявана през Facebook през последните три години", коментира главният редактор.

Много от американските законодатели заявиха след публикуването на материала, че правителството трябва да регулира или разследва Facebook, който се превърна в ежедневен източник на информация за повече от 2 милиарда души в световен мащаб, каза още Попов..

Гледайте видео материал с целия коментар.

Повече от света на технологиите четете на Investor.bg