Адам Мосери поема услугата за снимки Instagram

Технологичен коментар на Елена Кирилова, investor.bg, Бизнес старт, 02.10.2018 г.

10:30 | 2 октомври 2018
 Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg
Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Адам Мосери, който беше ръководител на свързаните с нюзфийда операции, поема услугата за снимки Instagram. Това съобщи Елена Кирилова, редактор в investor.bg в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Мосери поема едно от най-бързо развиващите се звена във Facebook, след като основателите на Instagram – главният изпълнителен директор Кевин Систром и главният технологичен директор Майк Кригер – напуснаха миналата седмица заради неразбирателство с Facebook относно посоката, в която да се развива услугата, твърдят източници, запознати с въпроса".

Кирилова съобщи още, че директорът, който управлява огромния бизнес на Google с онлайн реклама, се оттегля от поста си – "рядко случващ се трус във висшия мениджмънт на интернет гиганта", пише Wall Street Journal.

"Шридар Рамасвами, който съблюдава рекламите в Google през последните пет години, поема нова роля в компанията за рискови инвестиции Greylock Partners. Новината беше обявена от инвестиционната компания в публикация в блога й в понеделник. Говорителка на Google е потвърдила информацията по имейл.

Рамасвами ще бъде заместен от Прабхакар Рагаван, интернет ветеран, който е ръководител на пакета приложения за продуктивност на Google, който включва Docs, Drive и Gmail".

Повече технологични новини - четете на Investor.bg.

Целия обзор - гледайте във видеото.