Скандалът около Facebook се разраства

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 05.04.2018

10:54 | 5 април 2018
Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg
Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Скандалът с данните във Facebook се оказва много по-мащабен. Информация за 87 млн. потребители може да е била неправилно споделена с фирмата за анализи Cambridge Analytica. Това коментира в своя технологичен коментар за предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов

Американският технологичен концерн заяви, че информация за 87 милиона от потребителите му може да е била неправилно споделена с фирма за анализи, обвързана с кампанията на президента Доналд Тръмп през 2016 г. Броят на потенциално засегнатите е значително по-висок от този, за който беше съобщено досега. 

Оповестяването на новата информация се случва на фона на засилените усилия на компанията да поправи доверието на регулаторите и обществеността в резултат на няколко противоречиви събития, свързани с изборите. По-рано в сряда американските депутати обявиха, че основателят на Facebook и главен изпълнителен директор Марк Зукърбърг се е  съгласил да даде показания в Капитолия за начините, по които компанията обработва данни, свързани с нейните 1,4 милиарда ежедневно активни потребители.

Вижте целия коментар във видеото. 

Още технологични новини четете на Investor.bg.