Тръмп модернизира правителството с помощта на Силициевата долина

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 02.05.2017

10:15 | 2 май 2017
Автор: Севделина Илиева
Американският президент Доналд Тръмп по време на изявлението си пред Конгреса; Снимка: Jim Lo Scalzo/Pool via Bloomberg
Американският президент Доналд Тръмп по време на изявлението си пред Конгреса; Снимка: Jim Lo Scalzo/Pool via Bloomberg

Доналд Тръмп ще направи повторен опит да се сближи с топ мениджърите от технологичния сектор, който е много важен за американската икономика, като планира да модернизира правителството с помощта на Силициевата долина. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в своя технологичен коментар в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

В началото на юни Тръмп ще се срещне с висши ръководители на технологичните компании. Срещата е част от ново усилие, наречено "American Technology Council", свикан от Тръмп с указ, подписан в понеделник. Групата има за цел да събере усилията на водещи държавни служители с умове от Силициевата долина, за да "трансформира и модернизира" застаряващата федерална бюрокрация и начините, по които "използва и предоставя информация".

Американският медиен концерн IAC / InteractiveCorp. ще придобие сайта за препоръки на потребителите Angie's List Inc., възнамерявайки да комбинира бизнеса му със собствената си мрежа за онлайн препоръки и коментари HomeAdvisor и да създаде нова публично търгувана компания. Сделката се оценява на над $500 млн. 

Каква е развръзката със съдебното дело на Airbnb в Сан Франциско?

Вижте целия коментар във видеото: