Apple ще следи колко време използваме устройствата им

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, 01.06.2018 г.

10:05 | 1 юни 2018
Обновен: 10:31 | 1 юни 2018
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Инженерите на компанията работят по инициатива, която включва серия от инструменти, които да помогнат на потребителите да следят, колко време отделят децата на устройствата си и на определени приложения. Това предаде технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес старт" на с водеща Живка Попатанасова.

През последните месеци компанията е критикувана за пристрастяващата природа на своите устройства. В понеделник ще се проведе конференция за разработчици на Apple, като през същата седмица компанията планира да представи софтуер, който да помага на хората да преодоляват своите вредни навици, свързани с IPhone. 

Обикновено, когато компанията подновява своята операционна система, която работи с нейните основни устройства, тя прави промени, които карат хората да бъдат по-близо до устройствата и софтуера, който те използват. Сега компанията ще предприеме точно обратната стратегия, като ще се стреми към по-слабото използване на устройства, за да отговори на критиките както от страна на родителите, така и от представителите на индустрията.  

Повече вижте във видео материала.