Акциите на Apple понижиха стойността си

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 20.11.2018

11:14 | 20 ноември 2018
Акциите на Apple понижиха стойността си

Акциите на Apple понижиха стойността си близо до меча територия този понеделник по повод опасения, че потребителите вече не са толкова привлечени от нейния основен продукт – iPhone, пише Bloomberg, твърди Елена Кирилова редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Акциите завършиха борсовия ден на 3 октомври на цена 232,07 долара. От този ден насам стойността им е отбелязала спад с близо 20 на сто. Това се случи, след като редица доставчици подсказаха, че компанията редуцира част от поръчките си за най-новите си смартфони. Финансовите резултати, които Apple обяви на 1 ноември, предизвикаха тревоги, тъй като компанията отчете запазване на броя продадени устройства, както и разкри, че ще спре да оповестява броя на продадените смартфони за всяко тримесечие. Apple и нейните привърженици споменават, че компанията все още може да генерира растеж на приходите на фона на все по-изпълнения със смартфони пазар, като изисква повече пари за устройство и продава на клиентите си все по-голям обем дигитална музика, филми и други услуги".


Instagram обяви, че спира използването на приложения на трети страни за насърчаване на растежа, пише Engadget, съобщава още Елена Кирилова.

Компанията поясни, че приложенията, които генерират фалшиви харесвания, следвания и коментари, са в разрез с нейните политики, и онези, които използват подобни решения, ще бъдат принудени да спрат, отбелязва тя.

„Правим редица стъпки за ограничаването на подобен тип нежелано поведение“, посочи Instagram, допълни Елена Кирилова.. „Акаунтите, които идентифицираме, че използват подобни услуги, ще получават съобщение, което ги известява, че сме премахнали фалшивите харесвания, следвания и коментари, дадени от акаунта на другите“, цитира тя. Освен това тези профили ще бъдат карани да сменят паролите си, посочи Кирилова.

Целия технологичен коментар вижте във видео материала.