SpaceX организира пътуване до Луната

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 28,02.2017

10:23 | 28 февруари 2017
Изпълнителният директор на SpaceX по време на представянето на космическата капсулаManned Dragon V2 Space Taxi през 2014. Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg
Изпълнителният директор на SpaceX по време на представянето на космическата капсулаManned Dragon V2 Space Taxi през 2014. Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Актуалните новини от света на високите технологии представя в предаването "Бизнес старт" с водещ Иван Нончев главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов.

В началото на обзора Попов постави акцент на космическите планове на SpaceX. „Компанията обяви, че до края на 2018 ще изпрати двама космически туристи до Луната. Мисията ще предостави възможност на хората да се завърнат дълбоко в космоса за първи път от 45 години, зави CEO-то на SpaceX Илон Мъск. По думите му пътуването на частните клиенти до Луната ще бъде най-дългият космически полет, осъществен от човека. Припомням, че NASA предприе последните пътувания до там с Apolo през 70-те години на миналия век“, обобщи той.

Главният редактор на Investor.bg обърна и внимание на своеобразната „YouTube-мания“, обхванала потребителите на сайта за видео споделяне, за което говорят изнесените наскоро данни за посещаемостта на платформата. „Изкуственият интелект е помогнал на YouTube да достигне границата от 1 млрд. часа гледане на видео съдържание дневно. Това е огромно число, като представлява десетократно увеличение от 2012 насам, когато платформата започна да създава своите алгоритми, които следят потребителските данни и помагат на всеки потребител да бъдат предлагани видео потоци, предназначени да го накарат да гледа по-дълго време“, резюмира Попов.

Подробности по горните теми, както и информация за първото придобиване в историята на интернет браузъра Mozilla, вижте във видеото: