Twitter с нови мерки за борба срещу езика на омразата

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 08.02.2017

10:05 | 8 февруари 2017
Автор: Севделина Илиева
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Twitter възнамерява да засили борбата срещу езика на омразата и проблематичното съдържание в собствената си платформа чрез три нови мерки. Това обяви главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на "Бизнес старт" с водещ Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

Мрежата например ще блокира акаунти, които са създадени с цел злоупотреба. При това става дума преди всичко за идентифициране на хора, които постоянно са изключвани от Twitter, но след това многократно създават нови акаунти. 

В допълнение компанията възнамерява да подобри алгоритмите, така че блокираното съдържание вече да не се появява в резултатите от търсенето. И като трета стъпка социалната мрежа ще направи спорното съдържание по-малко видимо в полето с новини.

Междувременно Apple увеличава усилията в телевизионния си бизнес. Компанията е наела Тимъти Туердал, бивш директор на подразделението Fire TV на Amazon.com Inc., на поста заместник-мениджър, отговарящ за продуктовия маркетинг на Apple TV. Досегашният мениджър, заемащ тази позиция, вече ще отговаря за отдела, който сключва медийни сделки за съдържание. 

Какво показват последните финансови резултати на Walt Disney?

 
Вижте целия коментар във видеото: