Атрактивността на iPhone на Apple продължава

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Investor.bg, 01.02.2017

10:00 | 1 февруари 2017
Обновен: 11:23 | 1 февруари 2017
Автор: Кирил Петков
Снимка: Michael Short/Bloomberg
Снимка: Michael Short/Bloomberg

Чакането по отношение на новия голям топ продукт на Apple продължава, защото зависимостта на технологичния концерн от iPhone продължава да се увеличава и през това тримесечие. Това има и добри и лоши страни. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова.

" Добрата новина е, че след три тримесечия на намаляващи приходи бумът по време на коледните празници отново катапултира най-успешния продукт до нови висоти. Били са продадени 78,3 млн. бройки. Това са най-силните бройки за приключване на тримесечие в историята на компанията. Година по-рано е успял да пласира 74,8 млн. бройки".

 Ако през 2008 смартфоните генерират едва малко под 3% от общите приходи на компанията, сега става дума за 69% от приходите, които възлязат на 78 млрд. долара. Това са най-високите приходи, генерирани през едно тримесечие, добави Попов. 

Как реагираха пазарите на новините? Какво се случва с умните часовници на Apple? Какво е новото партньорство, което планира Uber? Какви са новините около новото приложение на Facebook за нови TV сетове?

Още технологични новини четете на Investor.bg. 

Вижте целия коментар: