Технологичните акции повеждат спадовете на европейските борси

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, В развитие, 14.07.2020

13:34 | 14 юли 2020
Обновен: 14:37 | 14 юли 2020
Автор: Николета Рилска

Европейските акции поевтиняват, като най-значителни спадове в цените отбелязват книжата на компаниите от технологичния и туристическия сектор на фона на напрежението между САЩ и Китай и тревогите около нарастващия брой на новозаразени с Covid-19. Това каза пазарният анализатор Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки

“Нарастването на новозаразените с коронавирус доведе до затягане на правилата за социална дистанция по света. Калифорния забрани посещенията на заведения на закрито, а носенето на предпазни маски за лице ще стане задължително за магазините във Великобритания по-късно този месец”. 

“Отношенията между САЩ и Китай претърпяха нов обрат, след като администрацията на американския президент Доналд Тръмп отхвърли експанзивните претенции на Пекин в Южнокитайско море, отказвайки се от предишната си политика да не взема страна в подобни спорове”, посочи Ийстън.

“Индексът Stoxx 600 се понижава с 1%, а акциите от технологичния сектор, които наскоро надминаха върховете, достигнати през 2001 г., поведоха разпродажбите”. 

“Петролът продължава да поевтинява преди срещата на Организацията на страните износителки на петрол и нейните партньори в сряда, на която трябва да бъде обсъдено намаляване на съкращенията на производството”, каза още пазарният анализатор. 

Целия коментар вижте във видеото.