Европейските акции поскъпват в началото на сезона на отчетите

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, В развитие, 13.07.2020

13:36 | 13 юли 2020
Обновен: 15:16 | 13 юли 2020
Автор: Николета Рилска

Европейските борси отчитат ръстове, следвайки глобалната тенденция, докато инвеститорите очакват началото на сезона на отчетите, който ще даде насоки за тежестта на коронавирусната криза върху компаниите. Това каза пазарният анализатор Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова

“Сезонът на отчетите за второто тримесечие започва тази седмица с данните на Volvo, Electrolux и Nordea”. 

“Акциите на DNB ASA - най-голямата норвежка банка, поскъпват, след като приходите ѝ за второто тримесечие надминаха дори най-оптимистичните очаквания”, посочи Ийстън. 

“Цените на книжата на Neles отбелязват 37-процентен ръст, след като шведският енергиен гигант Alfa Laval се съгласи да купи компанията в сделка, която се оценява на около 2 милиарда долара”. 

“Полската злота отслабва след новини, че действащият президент Анджей Дуда се насочва към победа на изборите, която ще задържи популистите на власт”, каза още пазарният анализатор. 

Той коментира и ситуацията на петролните пазари, където цената на черното злато се понижава след очаквания за увеличение на производството от Организацията на страните износителки на петрол и нейните партньори. 

Вижте целия коментар във видео материала.