Липсата на еднинни мерки срещу коронакризата оцвети в червено европейските борси

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg Лондон, В развитие, 08.04.2020

14:34 | 8 април 2020
Обновен: 15:20 | 4 юни 2020
Снимка: Daniel Roland

Европейските акции поевтиняват днес, след като финансовите министри на страните членки на еврозоната не успяха да договорят единен отговор срещу коронавирусната криза. Това каза пазарният анализатор Юън Потс, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.

“Индексът CAC във Франция се понижава с 1.4%, в Испания IBEX е надолу с 1.2%”.

“По-рано днес Френската централна банка прогнозира, че икономиката на страната ще се свие най-значително от Втората световна война насам - пореден сигнал за тежкия икономически шок от коронавируса за региона”, отбеляза Потс.

“Петролът поскъпва днес, след като цените му паднаха до най-ниските нива от началото на месеца. Инвеститорите оценяват дали най-големите производители на черно злато в света ще успеят да постигнат споразумение за намаляване на производството, което да потуши щетите от коронавирусната пандемия”.

Потс коментира и ситуацията във Великобритания, където премиерът Борис Джонсън прекара втора нощ в интензивно отделение.

“Според официални представители състоянието на премиера е “стабилно”... Великобритания се насочва към пика на коронавирусната пандемия, а правителството търпи критики относно мерките си за справяне с кризата”, добави пазарният анализатор.

Вижте целия коментар във видео материала.