Потисната търговия на борсите в Европа след най-лошото им тримесечие от 2002 г.

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg Лондон, В развитие, 03.04.2020

14:05 | 3 април 2020
Обновен: 20:51 | 3 юни 2020
Снимка: Cyril Marcilhacy/Bloomberg

Европейските борси регистрират понижения в петък, докато инвеститорите очакват доклада за работни места в САЩ, за да преценят степента на въздействието на епидемията от коронавирус върху най-голямата икономика в света. Това каза пазарният анализатор Юън Потс, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова. 

„Индексът Stoxx Europe 600 загуби 0,4% от стойността си при ранната търговия, като сред най-зле представящите се компании са застрахователите и банките“. 

Юън Потс обясни, че европейските акции са се сблъскали със заглушен старт на април, след най-лошото им тримесечие от 2002 г. насам, като търговията остава нестабилна заради притесненията около пандемията. 

„Компаниите се отказаха от прогнозите и дивидентите си, дори когато правителствата обявиха мерки за подпомагане на икономиката“.

Показателят Stoxx 600 е напът да регистрира загуба на седмична база.

„На стоковите пазари суровият петрол се колебаеше след скока с 22% в четвъртък, тъй като инвеститорите преценят твърдението на американския президент Доналд Тръмп, че Русия и Саудитска Арабия ще намалят производството“. 

Целия коментар вижте във видеото.