Европейските акции подновиха спадовете заради тревогата около коронавируса

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, В развитие, 26.03.2020

15:06 | 26 март 2020
Снимка: Alex Kraus/Bloomberg
Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Европейските акции подновиха спадовете си, докато инвеститорите оценяват последните пакети от стимули на правителствата на фона на нарастващото разпространение на коронавируса. Това каза пазарният анализатор Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки.

“Смъртните случаи от коронавируса в Испания нарастват, докато Германия и Великобритания се подготвят за ръст на заразените”, коментира Ийстън.

“Френската верига супермаркети Casino посочи, че вирусът е предизвикал безпрецедентно търсене, докато британският търговец на електроника Dixons Carphone заяви, че вероятно няма да постигне заложените цели”.

“На финансовите пазари еврото се търгува с повишения въпреки производствения спад във Франция. Паундът също поскъпва, макар че натискът върху британския премиер Борис Джонсън по отношение на мерките за Covid-19 се увеличава”, каза още пазарният анализатор.

Той добави, че скоро предстои и първото насрочено заседание на Английската централна банка под ръководството на новия гуверньор Андрю Бейли.