Европейските борси отчитат слаби понижения на фона на нова порция отчети

Джо Ийстън, борсов коментар от Лондон, 25 октомври 2019 г.

15:40 | 25 октомври 2019
Лондонсска фондова борса. Снимка:Chris J. Ratcliffe/Bloomberg
Лондонсска фондова борса. Снимка:Chris J. Ratcliffe/Bloomberg

Европейските акции се търгуват с леко понижение, а корпоративните печалби продължават да бъдат основна тема за пазарите, съобщи Джо Ийстън от Bloomberg News Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

В целия свят технологичните компании бяха засегнати от тримесечните резултати на Amazon, които излязоха вчера. Продажбите на компанията не отговориха на очакванията, а печалбата беше намалена от инвестиции в проекта за "доставка на следващия ден".

Междувременно в Европа, акциите на най големия производител на бира, AB Inbev поевтиняха с 10%, след като компанията намали прогнозната печалба за цялата година поради забавянето в Китай.

Във Великобритания книжата на Barcleys поскъпнаха до 11-месечен връх след отчетен ръст в търговията с валути и активи фиксирана доходност, както и по-добри резултати в британския отдел за кредитиране, въпреки че маржовете остават ниски.

Отношенията между САЩ и Китай се влошиха, след като Пекин отговори гневно на американските критики заради зачитането на правата на човек в Китай

Междувременно, по темата Brexit, британските депутати ще гласуват за това дали да проведат парламентарни избори през декември, като все още не е ясно колко дълга ще бъде отсрочката на Европейския съюз.

И накрая, петролът поевтиня поради опасения за световния икономически растеж, въпреки че все още се насочва към поскъпване от 4% за седмицата поради по-малките резерви в САЩ.

Целият коментар вижте във видеото.