Колебанията в цените на акциите се дължат и на протестите

Ришаат Саламат за пазарите в Хонгконг, Бизнес старт 03.09.2019 г.

08:01 | 3 септември 2019
Хонгконгската стокова борса. Снимка:Justin Chin/Bloomberg
Хонгконгската стокова борса. Снимка:Justin Chin/Bloomberg

Ситуацията е малко хаотична, след това, което изглеждаше като положително начало. Азиатските акции се търгуват разнопосочно на фона на тънки обеми. Ситуцията е несигурна.  Инвеститорите нямат яснота дали американските и китайски политици ще проведат планираната среща този месец, за да подновят търговския диалог.

Акциите в Токио се търгуват с повишение. Японския и австралийските пазари излизат на зелено. Централната австралийска банка ще вземе решение по повод на лихвените проценти в края на часа.

Тук в Хонконг акциите се колебаят между по-високи и по-ниски стойности, това се дължи и на продължаващите протести в Хонконг. Междувременно Кари Лам каза, че никога не е молила Китай за разрешение дали да подаде оставка заради историческите размирици, които разкъсват града.

В Китай, пазарите са относително спокойни на фона на прекъсването на търговията.

Нека бързо да погледнем Индия, след официалния празник вчера инвеститорите реагират на изненадващият спад в нарастването на БВП. Забавянето ще навреди на акциите, но може и да принуди централната банка на Индия да разхлаби политиката, което може да смекчи загубите.

 

Вижте повече във видеото.