Тревожни новини разколебаха позициите на трите големи американски индекса

Пазарен коментар на Кейли Лайнц, Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 14.03.2019

20:10 | 14 март 2019
Обновен: 02:26 | 6 юни 2020
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

И трите големи американски индекса са волатилни днес. Колебаят се между ръст и спад заради тревоги за търговията след съобщението, че срещата между президентите Доналд Тръмп и Си Дзинпин ще бъде отложена най-рано за април. Търговските тревоги подкрепиха и долара.Това съобщи за американските пазари днес Кейли Лайнц, пазарен анализатор, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова. 

"Доларът поскъпва за пръв път от пет сесии и стойността му е с около 0.3% по-висока, като изпреварва всички валути от Г-10. GE днес издаде насоки, според които през 2019 свободните парични потоци ще са около $2 милиарда. Но имаме и някакъв оптимизъм, защото главният изпълнителен директор Лари Кълп обеща увеличение на паричните потоци догодина, след корекцията през 2019 и каза, че ще има позитивнен паричен поток през 2020", посочи Лайнц.

Пазарният анализатор съобщи за поскъпването на акциите на Apple с 1% ръст.

"Това е пети пореден ден на ръст и за седмицата поскъпването на акциите на технологичната компания е над 6%. Днес компанията отбеляза ръст, след като бе ъпгрейдната от Cowen, които казаха, че бизнесът с услуги на Apple ще помогне в дългосрочния ръст на акциите й. Dollar General има близо 9% спад, най-голям от близо 10 месеца, компанията съобщи, че програмите за ефективност на магазините й ще донесат увеличение на разходите с $50 млн тази година и ще намалят печалбата на акция с около 15 цента", съобщи пазарният анализатор.

Facebook изтри около 2% от стойността, след като компанията се изправи пред един от най-големите и дълги сривове в историята. Сривът на Facebook, Instagram и Messenger започна към 18ч. българско време в сряда, уточни Лайнц.

"Акциите на Boeing днес също се понижиха, след като Федералната въздухоплавателна агенция се присъедини към останалата част на света и приземи снощи всички самолети 737 max 8. Американските власти днес казаха, че самолетите мога да останат на земята до април".

Гледайте целия коментар във видео материала.