DOW JONES отстъпва с над 350 пункта, а доларът поскъпва

Пазарен коментар на Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 04.03.2019

20:13 | 4 март 2019
Обновен: 10:35 | 3 юни 2020
Снимка: Eduard H.R. Gluck/Bloomberg News

Акциите на САЩ обърнаха ранните си печалби и цените им потънаха, тъй като инвеститорите очакваха подробности за евентуална търговска сделка между Белия дом и Китай. Доларът поскъпна, доходността на ДЦК се понижи. Срив в цените на технологични акции изпрати индекса S&P 500 към отбелязване на най-големия му спад от шест седмици, като индексът отново се затруднява около равнищата, достигани през октомври и ноември. Това съобщи Сю Кийнан, пазарен анализатор от Bloomberg Ню Йорк, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова. 

Индексът DOW JONES отстъпва с над 350 пункта или около 1,4%. Китайският юан остана стабилен след съобщенията за възможната търговска сделка, която ще изиска от Пекин да спази обещанията си за по-добра защита на правата за интелектуалната собственост, както и за купуването на повече американски стоки. Доларът се усили спрямо повечето основни валути, въпреки че президентът Тръмп предупреди, че валутата е станала прекалено силна, каза пазарният анализатор.

Всъщност, през уикенда, в дълга реч, президентът Тръмп остро критикува председателя на ФЕД Пауъл като "джентълмен, който обича да повишава лихвените проценти", посочи още Кийнан. 

Инвеститорите очакват доклада за заетостта и работните места в САЩ в петък. Очаква се безработицата да падне до 3,9%.