Акциите на американските технологични компании поскъпват заради стимулиращите мерки от Китай

Пазарен коментар на Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 15.01.2019

20:13 | 15 януари 2019
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Технологичните акции поведоха основните индекси по-нагоре, след като Китай създаде допълнителни стимулиращи мерки, за да се пребори със забавянето на ръста. Цените на ценните книжа се понижиха, а доларът напредна. Това съобщи пазарният коментатор от Bloomberg Ню Йорк - Сю Кийнан, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Индексът S&P 500 се повиши до върхови позиции по време на търговската сесия, оттласквайки се от нивото от 2600, което не успя да премине на три пъти миналата седмица. Силно повлияният от технологичните акции индекс Nasdaq 100 възстанови загубите си след последните два дни на търговия, след като китайските стимулиращи мерки намалиха опасенията за увеличаващото се въздействие на търговската война между САЩ и Китай върху световната икономика".

Акциите на световната компания за видео стрийминг Netflix рязко поскъпнаха, скачайки до почти 7%, след като компанията съобщи, че ще повиши цените, докато останалите компании от FAANG спечелиха почти 2%.

"Акциите на калифорнийската компания за комунални услуги, която обяви плановете си за банкрут вчера – PG&E, поевтиняват с повече от 22%. Спадът в цените на PG&E се дължи на големите пожари в Калифорния и въпросите, свързани с отговорността. Банките остават в светлината на прожекторите . Тъй като предстои да излязат отчетите за приходите тази седмица. Акциите на Citigroup са нагоре с 4%, след като вчера очерта по-положителна перспектива".

Гледайте видео материал с целия пазарен коментар.