Цените на азиатските акции се понижиха до територията на мечи пазар

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 21.11.2018

07:57 | 21 ноември 2018
Цените на азиатските акции се понижиха до територията на мечи пазар

Цените на азиатските акции се понижиха до територията на мечи пазар, заяви пазарният коментатор Софи Камарудин от Bloomberg TV Хонконг в предаването "Бизнес старт" с водещи Живка Попотанасова и Христо Николов.

Акциите в Китай се колебаят, след като имотните фирмите поведоха печалбите при признаци за евентуално по-разхлабена политика от страна на Централната банка, като например по-ниски лихви по ипотеките, допълни Камарудин. Акциите на енергийните компании обаче се понижават в Шанхай и в региона при по-меки цени на петрола, добави тя.

В Хонконг индексът Hang Seng продължава да се затруднява, съобщи пазарният коментатор. Акциите в Токио и Сеул записват загуби за втори ден, спомена още тя.

На фона на днешните слаби икономически данни забавянето на растежа на корейския износ повдига червеното знаме на световната търговия, тъй като цифрите показват слабост при полупроводниковите доставки и износа за Китай, посочи Софи Камарудин.

Във връзка с Nissan - акциите клонят нагоре след четиридневен спад, тъй като съюзът на производителя на автомобили на Renault е изложен на риск като следствие от арестуването на председателя на Nissan Карлос Гон, обобщи пазарната ситуация на азиатския пазар Софи Камарудин.