Европейските пазари запазиха стойностите си след положителната сесия в Азия

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg Лондон, В развитие, 19.09.2018

14:42 | 19 септември 2018
Обновен: 14:42 | 19 септември 2018
 Снимка: Simon Dawson/Bloomberg
Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Днес европейските акции се търгуват без промяна след положителната сесия в Азия. Инвеститорите залагат, че двете най-големи световни икономики ще успеят да разрешат търговските си спорове.Това каза Юън Потс, пазарен анализатор в Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

По-рано днес всички акции в Япония, Хонконг и Китай повишиха стойностите си. Акциите на развиващите се пазари също поскъпнаха, като това се случва в 5 от последните 6 сесии.

Доларът поевтинява, а юанът поскъпва след като Китай заяви, че няма да обезценява валутата си, за да подпомогне своя износ.

Около 3 часа и половина след началото на търговския ден, картината в региона е разнопосочна. Шведският пазар се покачва с 0,5%, а френският индекс CAC 40 е нагоре с 0,3%. Но италианският спада с 0,3%.

На пазара на валутите, доларът поевтиня спрямо повечето основни валути, каза още пазарният анализатор, а британската лира поскъпва след като през август инфлацията във Великобритания неочаквано се е ускорила. Италианският дълг поевтиня при продължаващи политически спорове относно бюждета.

Целия коментар гледайте във видеото.