Американските акции отчитат повишени стойности, водени от печалбите на технологичните компании

Пазарен коментар на Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, 11.09.2018

20:49 | 11 септември 2018
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Акциите в САЩ отново поскъпнаха, като технологичните акции отчитат по-голямата част от печалбите. Доходността от 2-годишните американски ДЦК се е повишила до най-високото ниво за цяло десетилетие, докато цената на петрола спря понижението си - тя е нараснала с почти 3%, (близо до 70 долара за барел) заради вероятността големият ураган, който наближава източното крайбрежие на щатите, да причини щети от милиарди долари по-късно тази седмица. Някои анализатори твърдят, че това може да е най-лошата буря за 64-години от историята в тази част на страната.Това каза Сю Кийнън, пазарен анализатор, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "В развитие". 

Индексите S&P 500, Dow и Nasdaq се колебаеха между печалби и загуби цяла сутрин като продължиха безпокойството около търговките отношения между САЩ и Китай, което надвисна над финансовите пазари. Индексът Nasdaq 100 се повиши- тъй като това е индексът, който основно съдържа технологични акции- той беше поведен от печалбите на Apple, Microsoft, Facebook, Amazon и Google. Повечето от тези акции бяха по-евтини вчера.

 

Ето как един финансов стратег коментира последното движение на пазара:

"Технологичните акции са силни, възстановявайки се от разпродажбата, която имаха“, каза Гари Брадшав, портфолио мениджър на Hodges Capital Management в Далас. Нивото им се връща се към печалбите през второто тримесечие, които бяха извънредно силни. Очевидно все още имаме търговия, която не е отработена, но въпреки малкото отрицателни стойности, пазарът показва тенденция към  растеж".

Междувременно, коментира Кийнън, нарастващите лихви по ипотеките започват да оказват влияние върху акциите на строителите. Едно проучване на федералната агенция, проведено днес, показва, че ипотечните кредитори имат отрицателна представа за перспективата за маржа на печалбата си.

Целия коментар гледайте във видеото.