Водени от китайските, азиатските акции повишиха стойностите си

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 27.08.2018

08:36 | 27 август 2018
Снимка: Anthony Kwan/Bloomberg
Снимка: Anthony Kwan/Bloomberg

"Азиатските акции си отдъхнаха този понеделник", след петъчните печалби на Wall Street, щом Федералният резерв препотвърди своята политика за постепенно увеличаване на лихвените проценти. Това каза Софи Камарудин, пазарен анализатор от Bloomberg Хонконг в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Китайската народна банка, посочи още пазарният коментатор, също е дала сигнал, че ще подкрепи юана. 

"Тези процеси се отразиха на американския долар, който продължава да губи от курса си, а континенталният юан е около 6.81. Така че акциите се повишиха в целия регион, водени от китайски акции, а индексът Hang Seng се очаква да преодолее двудневния спад".

Забавянето на растежа на индустриалните печалби за китайските компании през юли не се е отразило на оптимизма на пазарите, тъй като индексът Shanghai Composite отбелязва трета поредна печалба, а Petrochina има едно от най-големите повишения, предшестващи отчета за печалбите тази седмица, каза още Камарудин и добави, че индексът Sinopec регистрира рекордни печалби през първото полугодие, благодарение на възстановяването на цените на суровия петрол. За Японската търговия гостът съобщи:

"В Япония индексът Nikkei 225 се повишава за пета поредна сесия, а индексът Kospi записва печалби за 7-и ден, въпреки че Тръмп отмени посещението на американския държавен секретар Майкъл Помпео в Пхенян, планирано за този понеделник. Сойностите на акциите в Сидни се движат на по-високи нива".

Целия пазарен коментар гледайте във видеото.