Какво движеше Азия на 5 февруари 2016

Шери Ан и Хайди Лун от студиото на Bloomberg

12:33 | 5 февруари 2016
Автор: Иван Николов
Пианистка с ръкавици със сензори на Yamaha. Wearable Expo, Токио, 13 януари 2016. Photographer: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg
Пианистка с ръкавици със сензори на Yamaha. Wearable Expo, Токио, 13 януари 2016. Photographer: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

Коментар на Шери Ан и Хайди Лун от студиото на Bloomberg в Хонконг за търговията в Азия на 5 февруари 2016.

 

Добре дошли на фондовата борса. Как отвориха борсите в Япония и в Южна Корея?

Yamaha – производителят на музикални инструменти, а не компанията за мотори. Тя се справя много добре, всъщност в контекста на срива на пазара, който виждаме на годишна база.

Те спадат с почти 5%, което означава, че се представя по-добре от цялостния японски пазар. Прогнозата е доста добра. Те повишиха прогнозата си за годишния оборот с 11% до 41 млрд. йени, в сравнение само с 37 млрд. йени.

А според анализаторите, компанията планира да даде годишен дивидент от 44 йени за акция, което също е по-добро от очакваното от 37 йени. Те също смятат да изкупят и част от акциите обратно в размер на 2,46% от капитала. 2 препоръки за купуване, 5 за изчакване и 1 за продаване – доста консервативни препоръки на анализаторите за тази компания.

 

Furukawa Electric. Тя произвежда проводници и кабели и метални продукти – като части за климатици и алуминиеви кутии. Нейната оперативна печалба за 9-те месеца нарасна със 66% до 16,9 млрд. йени.

През януари Nikkei съобщи, че печалбата ѝ за годината се очаква да скочи с 40% за годината, която ще приключи през март и с това ще приключи и тогава това даде импулс на акциите. Остава да видим как ще се представят днес.

 

Вижте какво бе представено на Wearable Expo в Токио 2016.