Липсващите €1,15 млрд. на Deutsche Bank

Коментар на Ото Дихтл анализатор и управляващ директор на Stifel Nicolaus Europe и Андрю Шийтс главен стратег по смесените активи в Morgan Stanley за финансовите проблеми на Deutsche Bank

00:00 | 28 януари 2016
Обновен: 19:06 | 28 януари 2016
Автор: Ивайло Лаков
Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg
Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Всеки бизнес в сферата на инвестиционното банкиране от началото в самия връх до през съветниците до самото дъно, всеки от тях има процент в скоби, което значи, че е спаднал в сравнение със същото тримесечие през миналата година. Ако оперативното представяне на банката прилича дори малко на това, ще бъде много трудно за Джон Крайн да избегне набирането на капитал.

...

През последните няколко години, друга банка печелеше доста добре, но всяка година и всяко тримесечие, тя плащаше глоби. За нея беше много важно да намалят тези глоби, но съдебните процеси винаги се отнасят до минали неща и това, което вече са направили. Така че според мен при делата е много важно да не се правят повече грешки за в бъдеще.

...

Много банки изчакват другите банки да изтеглят парите си, за да се подобри средата на маржовете и печалбите. За съжаление обаче това изтегляне става по-бавно от очакваното, което забавя и подобрението повече от прогнозираното. Несъмнено мисля, че това е предизвикателството, с оглед на направените изявления. Виждаме хора, които изтеглят парите си от тези пазари, което ще увеличи печалбите, но това със сигурност се случва по-бавно отколкото много хора се надяваха.