Глобалното повишение при акциите продължава

Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, 27.02.2018

08:00 | 27 февруари 2018
Обновен: 09:25 | 27 февруари 2018
Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Глобалното повишение при акциите продължи, след като акциите в САЩ достигнаха четириседмичен връх. Преди първите коментари на новия управител на Фед Джеръм Пауъл, инвеститорите залагат на това, че затягането на паричната политика няма да бъде толкова сериозно, за да повлияе на положителната серия на акциите. Това каза пазарният анализатор Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"В Япония акциите се повишават за трети пореден ден, а йената се колебае около 107 за долар. Kospi изтри част от загубите си, след като Корейската централна банка запази лихвите по кредитите, както се очакваше".

В Австралия индексът се покачва за пета поредна сесия, като отчетите са основната причина за това. Китайските акции са едно от изключенията днес, като пазарите не знаят в каква посока ще поеме бъдещата политика на Си Дзинпин. Освен това се говори, че Китай може да намали целта си за бюджетен дефицит за първи път от 2012. Като резултат Shanghai Composite губи почти един процент, а Hang Seng се колебае.

Вижте повече във видеото.