UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Стив Джобс иновира, а Тим Кук знае как да продава

Виктор Джамбов, съавтор на подкаста „Транзистор“, UpDate, 25.09.2021 г.

20:00 | 25 септември 2021
Автор: Михаил Митев

Всяка година събитието на Apple е центъра в технологичния свят и се очаква с нетърпение от милиони хора. Хардуерното събитие тази година започна с представяне на стрийминг услугите на компанията с фокус върху Apple TV+, за да покажат, че с техния хардуер правят услуги, които печелят много пари. Това сподели Виктор Джамбов, съавтор на подкаста „Транзистор“ в ефира на UpDate.


По думите на госта, изненада се оказаха всички неверни слухове, които са се разпространявали за новите модели, а Apple през последните години не се предпазвал особено добре.

„Последните години слуховете се оказаха, че са големите маркетинг оръжия, за да се комуникират месеци преди премиерата.“

Гостът допълва, че събитието в някой отношения е било по-скучно откъм хардуер. Но ако се погледнат новите модели ще се забележи, че при всеки един нов ммодел има промяна спрямо предшественика си - подобрения в батерията, особено за мини модела, и камерите. Не се е бил осъществил голям скок, но малките промени „подобряват ключови моменти в живота на всеки телефон.“

Модел 13 би допаднал на потребителите, които имат телефони поколения назад. Според госта, потребителите с модел 11 или 12 ще изчакат с покупката си. Единствено големите фенове на компанията или любителите на видеозаснемането ще си го закупят. Гостът допълва, че Тим Кук прави достатъчно с характерния си начин на управление.

„Стив Джобс беше човекът, който иновира, а Тим Кук е човекът, който знае как да продава.“

 

Цялото предаване гледайте във видеото.

Всички гости на предаването "UpDate" гледайте тук.