UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

България вече има първото по рода си стартъп студио

Петър Лозанов, основател на Battle Pass, UpDate, 22.11.2020

20:01 | 22 ноември 2020
Автор: Станислава Цветкова

България вече има първото по рода си студио, което ще помага на стартъпи. Каква точно ще е неговата дейност разказа Петър Лозанов, основател на BattlePass, в предаването "UpDate" с водещ Елена Кирилова.

"Стартъп студиата реално изграждат компании - т.е. те помагат на основатели или намират допълнителни екипи и основатели, които създават съответната идея", обясни Лозанов. 

Той отбеляза, че разликата между студиото, фондовете и акселераторите е съществена, защото студиото работи дългосрочно с компаниите и рамо до рамо с основателите им.   

„Ние не сме консултанти, не сме рекламодатели, не сме хората, които дават пари. Ние сме хората, които решаваме проблем заедно с екипа и участваме реално в работата“.

От разговора стана ясно още, че екипът на стартъп студиото приема себе си като съосновател, макар да не държи компаниите да го определят като такъв. 

"При нас има два вида бизнеси и екипи - едните са на етап екип или дори само човек, който има идея. Има и стартъпи, които вече имат бизнес, може би вече са привличали инвестиране, но по една или друга причина имат липси и затруднения".  

Лозанов коментира и кризата, която наблюдаваме в момента, и това как се отразява на отделните нови бизнеси.

„Ситуацията в момента не е благоприятна, но пък е много интересна - много хора останаха без работа, а те имат идеите и нужното знание и просто им трябва подкрепа" .

Целия разговор може да видите във видеото.

Всички гости на предването "UpDate" може да видите тук