UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Най-печеливши от кризата ще излязат най-адаптивните компании

Георги Митов, управляващ партньор в BrightCap Ventures, Update, 19.07.20

20:02 | 19 юли 2020
Автор: Хюлия Айваз

Един от уроците от предходната финансова криза от 2008-2009 г. е, че компаниите, които успяват много бързо да променят и адаптират плановете си към новата среда, са реално едни от печелившите. Това каза управляващият партньор в BrightCap Ventures Георги Митов в предаването  „Update” с водещ Елена Кирилова. 

“Да продължиш по същия начин на работа също е решение, но смислените компании трябва да приемат различни сценарии, различни планове на действие, спрямо които да имат готовност да актуализират бизнеса си буквално светкавично”.  

Според Митов е важно също да се помисли какви възможности отваря кризата като такава.  

“Очевидно е, че нещата около нас вече са различни. Много е вероятно да останат различни за някакъв период занапред. Големите печеливши ще бъдат вероятно компаниите, които се възползват максимално от това нещо, т.е. донякъде могат да предвидят трендовете”. 

Митов обясни, че ситуацията е трудна както за компаниите, така и за инвеститорите, защото и двете страни се опитват да намерят правилната формула.  

“Продължаваме да анализираме обстоятелствата във всеки един момент. От гледна точка на стратегия няма голяма разлика при нас. Ние сме и доста предпазливи... Всичко е въпрос на правилно разпределение и какво правят инвеститорите с парите си - дали да подкрепят своите настоящи компании или да вземат решение да инвестират в изцяло нови”.  

Целия разговор вижте във видеото.  

Всички гости на предаването “Update” вижте тук