UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Как една компания се поучи от предишния си неуспех?

Павел Павлов, основател на Hyper Aspect, UpDate, 15.12.2019

20:34 | 15 декември 2019

Екипът на компанията за специализирани софтуерни решения Hyper Aspect се събира в рамките на друго дружество преди това, което така и не успява да просъществува. Повече за дейността на компанията и начините да се поучиш от неуспеха разказа нейният основател Павел Павлов в предаването „UpDate“ с водещ Елена Кирилова.

„Първоначално компанията не можа да просъществува, защото не построихме пълните процеси, за да се случи това“, посочи Павлов.

Към момента Hyper Aspect вече е на 2 години и предоставя различни софтуерни решения на клиентите си.

„В рамките на следващата година искаме да подобрим потребителския интерфейс и преживяването“, отбеляза основателят на дружеството.

„Компаниите, с които работим, искат да имат възможността да използват технологията сами“.

Според Павлов процесът на дигитална трансформация е много специфичен, а у нас има компании с млади основатели, които са осъзнали, че това трябва да се случи.

“В България все още го има и консервативния бизнес, където нещата са доста по-назад във времето“.

Основният пазар на компанията, чийто основател е Павлов, не е България.

„Знаехме от ден първи, че в България няма пазар за нас. Бяхме обаче много приятно изненадани от млади хора, които се заинтересуваха от нашите възможности“.

Все пак дружеството изпълнява основно дейността си в САЩ и Австралия, като вече води преговори с някой европейски компании. „Надяваме се скоро да започнем работа в Западна Европа“, отбеляза гостът.

„Вече имаме 49 служители и група от 5-ма консултанти, които помагат на компанията. Част от консултантите са базирани в България, но има и такива в чужбина“.

По думите на Павлов компанията е отчела повече от двоен растеж през 2019 г.

Гледайте целия разговор във видеото.