UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автор и водещ: Елена Кирилова

Как стартъпът Eri Digital иска да промени ритейл сектора у нас

Руслан Летейски, основател на стартъпа "Eri Digital", UpDate, 19.05.2019

20:00 | 19 май 2019
Руслан Летейски, основател на стартъпа "Eri Digital". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Руслан Летейски, основател на стартъпа "Eri Digital". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Clash of Clans, ESL, Universal... Общото между тези три големи компании е, че използват продукт, разработен в България - софтуер за електронна търговия, създаван от стартъпа Eri Digital. 

Tой е основан през 2017 г.  Руслан Летейски, основател на стартъпа "Eri Digital", разказва пред камерата на предаването "UpDate" с водещ Елена Кирилова, че по това време е имал два онлайн магазина, които са се занимавали с козметика. Но тъй като бекграундът му е бил в стартъп сцената и софтуера, винаги е искал да се върне натам. И така се появява идеята да прави плъгини за Shopify. 

Checkout X бе основен продукт, който стартирахме, когато правихме онлайн магазин за България. Прикачихме си payment методи за нас, коментира Летейски.

"Не искаме голям екип, а всеки човек да върши максимума от това, което може, както и да заложим на автоматизация. Най-вероятно тази година ще се разраснем до 4-ма души. 

И макар че през последните години българската стартъп сцена претърпя бурно развитие и се радва на бързи темпове, мнозина предприемачи споделят опасенията си, че трудно намират финансиране за проектите си. Поне засега обаче този въпрос не стои пред Eri Digital.

"Не разчитаме на инвеститори засега, имаме възможност да реинвестираме част от средствата. Компанията расте много. Изпускаме много сериозни клиенти, тъй като не можем да ги обслужим".

Основните клиенти на компанията са от Франция, включително и инфлуенсъри, подчертава Руслан Летейски. "В нашата индустрия повечето от онлайн магазините следят гурута. Всичко е въпрос на авторитет, не толкова на реклама", добави той.

"За нас няма значение произходът на клиента, но в България трябва да начисляваме ДДС.  Азия, САЩ са интересни пазари, които привличат ритейл компании. Имаме няколко клиенти от Филипините, Южна Америка".