UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Изкуственият интелект е ценен, но няма как да измести човешкия фактор

Кати Чау, вицепрезидент развойна дейност на VMware, UpDate, 07.06.2019 г.

20:00 | 7 април 2019
Обновен: 00:47 | 6 юни 2020
Кати Чау, UpDate, 07.04.2019 г.

Умните технологии в съвременния свят заемат една огромна част от живота на човек, но те продължават да имат нужда от човешка намеса в определени сфери и това няма как да се промени. Това е мнението на Кати Чау, вицепрезидент развойна дейност на VMware, за предаването UpDate с водещ Бойчо Попов.

„Примерът с Boeing 737 MAX е отличен за система на самопоправка, която има нужда от човешка намеса. Нищо не може да надмине човешката преценка за разбиране и обработване на всички структурирани и неструктурирани данни“.

Вицепрезидентът на VMware хвърля светлина и върху разработката на компанията, целяща да подобри самоуправлението на технологиите, там където това е възможно.

„Във VMware разработихме търсачка, диагностицираща експлоатационното представяне, която взема цялата информация от заявките за поддръжка от регресивните тестове, които провеждаме, както и външни ориентири в реално време от клиенти. Това е система за учене, която се фокусира върху намирането на първопричината в проблемите на експлоатацията. Това ще ни даде данни за изграждането на умна система за самоподдръжка, която няма нужда от наша намеса“.

Втората част от разговора с Кати Чау можете да видите във видеото.