UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Българска компания предлага софтуер за финансово планиране

Милен Манев, съосновател на PlanDelta, UpDate, 05.12.2021

20:02 | 5 декември 2021
Обновен: 13:38 | 12 декември 2021
Автор: Александра Попова

Основатели на компанията PlanDelta са Милен Манев и Мартин Миланов, които са били колеги в университета. След края на следването си пътищата им се разделят. През това време и двамата са заемали позиции в различни софтуерни компании. Преди 2 години се срещнахме и започнахме да обсъждаме темата за това как компаниите планират в наши дни. Така дойде и идеята за създаването на PlanDelta. Започнахме работа по проекта и след година и нещо на планиране, чертаене на схеми и дизайн бяхме готови с него. Това каза Милен Манев, съосновател на PlanDelta, в в ефира на предаването UpDate с водещ Елена Кирилова.  

Пазарът, към който сме ориентирали, не е нов. Откакто има икономически дейности в компаниите планирането винаги е било част от процеса. В хода на работата ни забелязахме, че пазарът е много силно разделен. Една част от компаниите използват масово инструменти за финансово планиране и анализ. От друга страна компаниите в по ранен стадий на развитие предпочитат да използват Excel.

"Ние си поставихме за цел да създадем решение, което да е достъчно гъвкаво и цената да не толкова голяма бариера, за да могат и компании с по-малко служители да използват нашия продукт".

Опитваме да обвържем финансовото и стратегическо планиране в една компания, които в момента вървят паралелно. Така нашата цел е, когато се взима едно стратегическо решение, компанията да може да разбере веднага финансовите последствия.

"Пандемията извади на преден план нуждата на компаниите да планират и да взимат бързи решения при внезапните промени на пазара".

Наскоро PlanDelta е получила инвестиция Eleven в размер на 350 хил. евро.

"Парите от първата фаза на инвестицията ще бъдат използвани за техническата разработка на продукта. Целта ни е да направим най-добрата архитектурна основа на този продукт и да намерим нашите пилотни клиенти", каза Милен Манев.

Цялото предаване гледайте във видеото.

Всички гости на предаването Update гледайте тук.