UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

България - добре пазена тайна на IT пазара във Великобритания

Десислава Митева, изпълнителен директор на Британско-българската бизнес асоциация, UpDate, 14.04.2019

20:00 | 14 април 2019
Десислава Митева, изпълнителен директор на Британско-българската бизнес асоциация. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Десислава Митева, изпълнителен директор на Британско-българската бизнес асоциация. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

 

България е една добре пазена тайна сред британския бизнес, но може би IT сферата е изключение, тъй като много български компании от бранша имат свои представителства на Острова и активно правят бизнес с британски партньори. Това каза Десислава Митева, изпълнителен директор на Британско-българската бизнес асоциация, в предаването UpDate с водещ Бойчо Попов.

„Когато британските компании започнат да работят с български партньори, те са изключително доволни. Нашата роля е да поставим България като IT дестинация“.

IT компаниите нямат сериозни притеснения относно Brexit, коментира тя.

"За всяка една компания неяснотата и липсата на прозрачност е изключително неприятна от гледна точка на планиране. Това засяга британски компании, които планират да изнесат технологични центрове към България, тъй като нямат яснота за стабилността на паунда след Brexit”.

За втора поредна година организираме IT роудшоу във Великобритания, което цели да промотира България като IT дестинация и да създава нови бизнес възможности за компаниите, които участват в делегацията, заяви Митева.

"Роудшоуто протича в рамките на 3 дни. Ще участваме на общо 5 различни събития. Заложихме на атрактивни събития, които вярваме, че ще създадат добри възможности за бизнес за компаниите".

Във видео материала може да проследите целия разговор.