Audi: През 2025 г. ще имаме 25 електрически модела

Брам Шот, главен изпълнителен директор на Audi, в специално интервю за Bloomberg TV Bulgaria.

16:54 | 25 септември 2019
Брам Шот
Брам Шот

И автомобилните компании, и Европейският съюз (ЕС) трябва да си напишат домашното. В Audi наистина вярваме в електричеството, казва главният изпълнителен директор на компанията Брам Шот в специално интервю за Bloomberg TV Bulgaria.

Автомобилният бизнес се преобразява и Audi като компания трябва да се преобрази със същите темпове, заяви Шот.

"Новите лимити за емисиите са нещо трудно, но в същото време и хубаво, защото ни принуждават да работим върху нови, интелигентни решения", коментира Шот в разговор с Константин Томов. "Покриването им не е лесно, но е постижимо. Електрификацията е главният стълб в стратегията ни, инструментът, с който ще постигнем целите...В края на 2020 г. ще имаме вече 12 електрифицирани модела на пътя, от които пет - чисти електромобили... През 2025 г. вече ще имаме 25 електрически модела. Наистина вярваме в електричеството".

Шот отхвърли критиките, че в епоха на нарастващ протекционизъм ЕС само създава допълнителни пречки за местните компании от автомобилния сектор. "Не мисля, че трябва да свеждаме въпроса до нас срещу тях. И едните, и другите са отговорни да вкараме тази планета в по-добра форма, отколкото е в момента. Абсолютно всеки има своята роля за това. И понеже ние в автомобилната индустрия още имаме да си допишем домашното в тази област, не е съвсем уместно да гледаме и критикуваме другите. Още имаме работа за вършене".

Повече вижте във видеото.