Rolls-Royce - бизнес моделът, основан на лукс и индивидуалност

Торстен Мюлер - Отвош, изпълнителен директор на Rolls-Royce Motor Cars, В развитие, 11.04.2019

20:33 | 11 април 2019
Торстен Мюлер - Отвош, изпълнителен директор на Rolls-Royce Motor Cars. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Торстен Мюлер - Отвош, изпълнителен директор на Rolls-Royce Motor Cars. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Бизнесът моделът ни е основан на лукса, а той не се споделя. Вълнува ни устойчивото развитие на продажбите. Като цяло Rolls-Royce е компания за поръчкови и индивидуални автомобили. Това коментира Торстен Мюлер - Отвош, изпълнителен директор на Rolls-Royce Motor Cars, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"2018 г. бе най-силната за Rolls-Royce, даже преди дебюта на новия Cullinan – още в ранните си дни той се радва на изключителен успех. Имаме поръчки до четвъртото тримесечие на годината. Мисля, че при липса на глобални сътресения ще постигнем нова рекордна година през 2019 г.". 

Виждаме сериозни поръчки за Русия, Швейцария, Канада, където има по-изявена зима и заснежени условия, подчерта Торстен Мюлер - Отвош. "Но интересът не се изчерпва с тях. За първи път ние можем да предложим нещо, което наричам практичния Rolls-Royce", поясни гостът.

По повод SUV моделите Торстен Мюлер - Отвош спомена, че винаги когато навлизаш в нова територия, ще се намерят хора, които смятат, че това не е правилно. "И ние получихме скептични реакции. Но все пак ние единствени имаме традиции в тази област вече 115 години, както и сериозно офроуд наследство. От време на време трябва да „размърдваш“ марката. Нашата аудитория вече е по-млада и непринудена", добави той.

"На теория би трябвало да сме имунизирани от рецесия и други потенциални заплахи. 80% от купувачите на нашите коли са хора със собствен бизнес. Ако този бизнес обаче изпита затруднение, те вероятно биха се въздържали да инвестират в лукс".

Ние сме час от групата BMW, която е много активна в разработването на технологията за ползването на коли чрез абонаментни схеми с възхода на автономното управление, посочи изпълнителният директор на  Rolls-Royce Motor Cars. "Но ние ще навлезем в нея едва при нивото, при което клиентите ни ще я възприемат като цяло надеждна и безгрижна. Става дума за ниво 4 на автономност", стана ясно още думите му.