Ford увеличава с 20% производството на SUV в САЩ

Решението определя настъпателния подход на Ford да залага на известни, рентабилни и масивни превозни средства в сърцето на Америка

13:12 | 19 март 2019
Снимка:  Krisztian Bocsi/Bloomberg
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Автомобилният концерн Ford Motor Co. Обяви, че обмисля да засили производството на своите SUV (sport utility vehicles) модели в САЩ с намерението да повиши печалбата, имайки предвид значителния интерес на потребителите към този тип превозни средства. Това пише Investor.bg.

Неговият завод в Луисвил ще увеличи производството на моделите Ford Expedition и Lincoln Navigator с 20% през юли, което ще бъде второто подобно увеличение за тези модели за една година.

Решението определя настъпателния подход на Ford да залага на известни, рентабилни и масивни превозни средства в сърцето на Америка, което контрастира силно на тенденцията в Европа, Китай и Калифорния. Там пазарът се насочва към по-удобни и изгодни електрически автомобили, за да понижи нивото на въглероден диоксид, отделян от транспортния сектор в атмосферата.

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп предложи да замрази стандартите за ефективност на горивата, което стимулира автомобилните производители да продават своите модели SUV и пикапи.

На фона на ниски цени на горивата американските потребители отделят повече средства за по-големи превозни средства.

Още по темата прочетете в Investor.bg.