Кои са най-добрите автомобили в САЩ за 2019 г.

Подбраните автомобили са диференцирани в 10 категории

12:03 | 27 февруари 2019
Обновен: 16:43 | 4 юни 2020
Снимка: Daniel Acker/Bloomberg News

Американското издание Сonsumer Reports селектира най-добрите автомобили за 2019 г., продавани на територията на САЩ. Те са подбрани по няколко критерия, сред които е и оценката но потребителите. В списъка влизат автомобили, които се считат за надеждни, справят се успешно с краш-тестовете и получават оценка по-висока от средната от потребителя. Разделени са в 10 категории.

Компактен премиум - AUDI A4
Клиентите на този автомобил оценяват високо комфортния салон, съвременните технологии и системи за безопасност, както и безупречната работа на двигателя. Моделът бе обновен през миналата година, което също е предимство. Цената на тествания модел е 48 890 долара.

Луксозен SUV - BMW X5
При скъпите кросоувъри печели новото поколение на BMW X5, което е построено на платформата CLAR. Задвижването е към 4-те колела с многодискова муфа на предната ос. Моделът се предлага и с пневматично окачване, както и с редица системи за безопасност. Като опция е достъпен асистент за паркиране с камера за заден ход и система за нощно виждане с функция за разпознаване на пешеходци. Цената на тествания модел е 68 730 долара.

Голям пикап - FORD F-150

Най-продаваният автомобил в САЩ е на първо място в класацията на потребителите, като печели срещу основните си конкуренти Chevrolet Silverado 1500, GMC Sierra 1500 и Ram 1500. Пикапът се предлага с избор от 5 двигателя и богато оборудване. Цената на тествания моел е 52 535 долара.

Среден клас SUV- SUBARU ASCENT

Subaru Ascent е идеологическият приемник на Tribeca, като се харесва от потребителите заради системата за задвижване и 4-цилиндровия турбомотор. Те са достъпни още в базовата нерсия на автомобила. Плюс са и системите за безопасност. Цената на тествания модел е 43 867 долара.

Компактен SUV- SUBARU FORESTER

Този модел е предпочетен предвид просторния си салон, сравнително ниското потребление на горивото и удобното управление. Той не се отличава значително от своя предшественик, но разполага с по-качествен интериор. Цената на тествания модел е 29 341 долара.

Кои са останалите автомобили вижте в публикацията на Automedia.bg.