63% от стойността на компанията се базира на репутацията й

Кейра Алаймо от Bloomberg View, Boom & Bust, 18.02.2017

18:30 | 19 февруари 2017
Автор: Кирил Петков
 Кейра Алаймо от Bloomberg View. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Кейра Алаймо от Bloomberg View. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

63% от стойността на компанията се базира на нейната репутация. Нищо не е по-важно за един бизнес от неговата репутация. Те са по-опасни за компаниите от природните бедствия, тероризма или корпоративните скандали. За това е много важно компаниите да реагират адекватно и да неутрализират влиянието на фалшивите новини. Това заяви Кейра Алаймо от Bloomberg View в интервю на Яна Строй, Bloomberg TV Bulgaria, за предаването Boom & Bust. 

Времето, с което разполагат е "нулево", каза още анализаторът. В ситуация на криза важи същото правило, като при животоспасяващата помощ, която се налага при инфаркт, например, обясни Алаймо "и тук важи "златният час" за реакция при криза": 

"Ако реагират в първия час, след разпространението на фалшива новина в медия или в социалните мрежи, компаниите имат неизмеримо по-голям шанс да преодолеят кризата. За това е важно компаниите да имат готови, одобрени от ръководството отговори за публикуване, защото ако им отнеме два дни, за да получат разрешение да публикуват отговора си в социалните медии, разговорът вече ще се е променил и те само ще възобновят полемиката, а това е нещо, което не бихме посъветвали да правят". 

Кои са компаниите, които вече пострадаха от атаки с фалшиви новини? Как влияят атаките с фалшиви новини на стойността на компаниите?

Вижте целия коментар: