Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Предстои рязка 10-процентна корекция на пазарите през следващите седмици и месеци

Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в "Елана Трейдинг", "Клуб Investor", 15.05.2021

21:32 | 15 май 2021
Автор: Димитър Баларев

Понастоящем ситуацията може да се сведе до необходимостта пазарът да си отдъхне от силното представяне, което имаше доскоро. През следващите седмици и месеци очаквам резки 10-процентни корекции, които биха били много добра възможност за покупка с хоризонт следващите 12 месеца. Това заяви Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант "Елана Трейдинг", в ефира на предаването "Клуб Investor" с водещ Ивайло Лаков.

"Американската икономика, колкото и добре да се развива, тя в един момент ще забави тези темпове, което вероятно ще се случи през лятото и есента, тъй като силният импулс от стимулите и връщането на икономиката в нормалните нива, не можа да продължава постоянно".

"Говорим за една нормална корекция след доста силно поскъпване и прехвърляне на капитали от растящите сектори към тези, които имат повече стойност, т.е дивидентни компании", допълни Цветослав Цачев.

"Златото се превръща в инвестиция, когато всичкият този монетарен експеримент с наливането на пари започва да издиша", коментира главният инвестиционен консултант в "Елана Трейдинг", посочвайки, че сега инвеститорите са меко казано притеснени от покачване доходностите и на лихвите въпреки благоприятното въздействие на инфлацията върху златото.

"Това притеснява инвеститорите, защото златото не носи никаква доходност. Единственият начин да се спечели от златото е като се продаде на по-висока цена. Но все пак благодорнияр метал е дългосрочна инвестиция и трябва да се разглежда към момента с хоризонт между 2, 3 до 5 години". 

"По това отношение на този актив аз съм много позитивно настроен, особено към компаниите, опериращи в сектора на добива - там има страшно много стойност", добави още гостът.

Целия разговор може да видите във видеото

Разгворът не е препоръка за взимане на инвестиционно решение.

Всички гости на предаването "Клуб Investor" може да видите тук