Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Перфектното портфолио съдържа злато, криптовалути, технологии и кеш

Андрей Стойчев, изпълнителен директор на финтех групата RokSure, Клуб Investor, 16.01.2021

21:35 | 16 януари 2021
Автор: Радостина Ивчева

Не знам дали 2021 г. ще бъде края на пандемията, но изглежда, че може да бъде годината на криптовалутите. Биткойнът определено смаза конкуренцията със сериозни ръстове, а институционалния интерес към него привлече и ритейл инвеститорите, които погледнаха и към по-периферни криптовалути. Това заяви Андрей Стойчев, изпълнителен директор на финтех групата RokSure, в предаването „Клуб Investor“ с водещ Ивайло Лаков.

„Пазарът продължава 2021 г., както завърши и 2020 г., сякаш има някаква ваксина срещу всички турболенции, които се случват. Гледайки графиката, не се очаква по-сериозен трус за момента“, каза гостът.

„Аз обаче не съм много положително настроен за пазарите през 2021 г., въпреки че чисто фундаментално очаквам малко по-добра година от миналата. Бизнесът се настрои за модерната ситуация, вече има ваксина и в това отношение ми се струва, че бизнесът диша малко по-спокойно“.

По думите на госта перфектното портфолио към момента съдържа злато, много внимателна и премерена инвестиция в криптовалута, технологичния сектор и секторите, които набират популярност на база на новата организация на бизнеса и част в кеш, особено в швейцарски франк и долари.

„В Европа доверието към капиталовия пазар е голямо, но се очаква инфлация, която е неизбежна“, заяви Стойчев.

„Мисля, че в 2021 г. ще бъде малко по-трудна за Европа, отколкото за САЩ. Това ще бъде и първата година след Brexit и в тази посока има какво да се анализира. Предполагам, че ще има и възможности, и засегнати бизнеси, но това ще предстои да го видим в следващите няколко месеца“.

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на „Клуб Investor“ може да видите тук.