Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

"Капачки за бъдеще" не заменя държавните институции, но успява да решава проблеми

Лазар Радков, инициатор на кампанията "Капачки за бъдеще", Клуб Investor, 31.10.2020

21:03 | 31 октомври 2020
Автор: Радостина Ивчева

След като в края на 2019 г. успяхме да подменим всички остарели и амортизирани куриози в болниците и малките населени места, сега новата ни цел е да осигурим детски неонатални линейки. Това заяви Лазар Радков, инициатор на кампанията "Капачки за бъдеще", в предаването „Клуб Investor“ с водещ Ивайло Лаков.

Последното събитие на кампанията за тази година ще се проведе в София тази неделя от 9 часа до 15 часа на площад Александър Батенберг на жълтите павета, обяви гостът.

 „Според нашите проучвания в България има само една такава линейка, която е напълно оборудвана и една, която е частично оборудвана и то и двете са в София. На другите места лекарите се справят, както могат и ако мога да цитирам един от завеждащите на една голяма неонатология в България, той казва, че са като опълченците на Шипка“.

Радков обясни, че два пъти годишно се правят големи кампании и всеки, който е събирал капачки може да ги занесе. След това те се събират и се извозват към рециклатор, той го превръща в суровина за производство на нови пластмасови изделия, а кампанията получава пари, който отиват за медицинско оборудване.

 „Дотук сме помогнали на 36 болници в 36 града с медицинско оборудване и това се равнява на над 230-240 хил. лева. След края на тазгодишната кампания ще публикуваме отчет“.

„Няма как да заменим държавните институции, но виждаме проблем и щом никой не го е решил, ние трябва да го направим“, каза още Радков.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването" Клуб Investor"  може да видите тук.