Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Журналист: Евроскептицизмът руши Европа отвътре и открива фронтове за външни намеси

Христо Петров, журналист, Клуб Investor, 15.08.2020

20:32 | 15 август 2020
Автор: Магдалена Иванова

Редица ходове на Брюксел в международен аспект на фона на коронавируса, на фона на икономическата стагнация, се оказаха неадекватни. Европа има неадекватна позиция по кризата в Средиземноморието, към ситуацията в Либия…Не виждаме единна европейска позиция и за Бейрут. Това каза Христо Петров, журналист, в предаването Клуб Investor с Ивайло Лаков.

„Ненавременната реакция на Европейския съюз подхранва евроскептицизма в цяла Европа, а това е една тенденция, която не може да бъде пренебрегвана. Това руши Европа отвътре и открива фронтове за външни намеси“.

Според Христо Петров Европа няма как да наложи санкции на Беларус, защото Лукашенко ще се обърне към Русия.  

По отношение на решението на кандидата за президент на САЩ Джо Байдън да избере Камала Харис за вицепрезидент журналистът коментира, че това е е един много добре премерен и далновиден ход.

„Камала Харис е с опит в държавната администрация и се е доказала като човек на закона и най-вече тя е един поборник за правата на малцинствата. Тя е от семейство на емигранти в САЩ. От всички страни коментарите за нейните кандидатура са положителни. Единственият негативен коментар дойде от страна на Тръмп“.

А защо китайците никога не пропускат да извлекат геополитически дивидент, дори когато са изпаднали в криза – разберете от видеото.

Всички гости на предаването Клуб Investor гледайте тук.