Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Жилищният пазар остава двигател в имотния сектор, но попаденията ще са в индустриалните проекти

Димитър Недев и Владимир Гюрджиев в Клуб Инвестор, 18.06.2016

20:45 | 18 юни 2016
Автор: Кирил Петков
Димитър Недев, Корект Проект и Владимир Гюрджиев, Фортън. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Димитър Недев, Корект Проект и Владимир Гюрджиев, Фортън. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Имотният сектор е лакмус на икономиката. Колкото повече положителни неща се случват в държавата, толкова повече се разгръщат и сделките с недвижими имоти. Това каза Владимир Гюрджиев от Фортън в предаването "Клуб Инвестор" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков, който коментира заедно с Димитър Недев от Корект Проект тенденциите на пазара на инвестиционни имоти в България.

"Посоката, в която България се движи в последните десетина години е доста положителна, но за сега обемите на пазара не могат да се сравняват със страни, като Полша и Румъния. България е привлекателно място за производство, но не е мястото, където тези стоки се пласират", каза още той.

"Доста проекти са срещнали трудности и са останали на фаза преди листване", сподели Димитър Недев. "Реализацията на такива проекти би подпомогнало и банковата система, предвид течащите проверки на активите. Повечето проблеми са с административен характер и имат нужда от професионален мениджър на проекта".

Движим се нагоре и то доста стремглаво, като основният двигател в момента са жилищните имоти, парцелите, строителството и индустриалните площи, каза Гюрджиев . "Вторият много голям двигател са офисните площи. България е изключително интересна дестинация за аутсорсинг процеси. Виждаме доста голям обем офисни проекти, които тръгват в София. Добрата новина е, че вече се говори за такива проекти и в Пловдив, Варна и други градове". 

По думите на Недев тази година жилищния сектор ще бъде "видимата част на движение на сектора, но мащабните и интересните проекти ще бъдат в индустрията и логистиката". 

Вижте целия коментар: